Upptäcka

Upptäck öarna!

Med naturen nära inpå
Allt från en perfekt dagsutflykt till längre semesterfirande, och varför inte bosätta sig? Ja, våra öar erbjuder det bästa för de som vill uppleva västra Sveriges skärgårdsnatur.


Välkommen till oss!


Scrolla ner för att se all information på sidan.

Daftö
En enkel cykel- eller promenadtur från fastlandet och du bjuds in att upptäcka klippiga tallskogar och gamla skärgårdsängar.

Lindholmen
Om man övernattat på Bofors camping ska man passa på att ta en långpromenad över på Lindholmen där man möts av otroligt fin skärgårdsnatur. På sommaren kan man här hitta gömda badställen på andra sidan bergsklipporna och njuta av ljuset när solen möter horisonten på kvällen. Håll er till stigarna bara då det är lätt att komma bort bland klipporna.

Saltö
Längst ut av öarna ligger Saltö med sin nästan 200 år gamla tallskog och sina populära stränder. Öns sköna natur med bl a sällsynta strandvallmo, ostronört, och bohusmarrisp blev reservat 1966, och från 2011 finns här även entré till Kosterhavets nationalpark.
Med Kosterhavsentén och säsongsdrivna kiosken som utgångspunkt når man både skogspromenader, klippor, sandstränder och även det välrenommerade Saltögården där kulturevenemang äger rum under somrarna.

Tjärnö
Med skola, kyrka, och camping blir ofta Tjärnö en utgångspunkt för de som bor på eller besöker öarna. Göteborgs Universitets närvaro med Tjärnö Marina laboratorium och Sveriges artrikaste besöksakvarium gör ön populär för de som vill lära sig mer om det marina livet.
På Bofors Camping är en avslappnad utgångspunkt där du får lätt att varva ner. Vandra sedan runt och besök Tjärnö kyrka med sommarkonserter, Svallhagens sandstrand, eller Havtornscaféet med egna odlingar, så blir du snart förälskad i skärgårdslivet.

Nämnde vi att Tjärnö är en perfekt utgångspunkt om du ska ut med kajaken?

Öddö
När man kört så långt ut på Öddö man kan är det dags att möta naturen på en långpromenad. Hela norra Öddö är din att upptäcka med skog och hav!
På somrarna stannar Kosterbåten till på norra Öddö för att nå den natursköna Barnkolonin. En perfekt dagsutflykt för att leka och upptäcka!

Evenemang i samhällsföreningens regi
Varje år genomför samhällsföreningen flera öppna aktiviteter för sina medlemmar och allmänheten. Alla evenemang som samhällsföreningen står bakom har drivits fram av medlemmarna från idé till handling, och alla eventuella intäkter som ett evenemang inbringat använder samhällsföreningen som medel för att förstärka gemenskapen och genomföra nya aktiviteter.

Årsmöte 11 oktober 2020
När höstrusket är här är det dags att samlas till samhällsföreningens årsmöte. Ta en fika och lyssna på det som föreningen genomfört under det gångna året, och passa på att framföra den där jättebra idén du gått och tänkt på. Här finner du likasinnade som gärna samarbetar för att främja öarnas utveckling! Församlingshemmet Tjärnö kl 15-17

Skridskoåkning på Tjärnös Holtedaben
Så fort isen lagt sig är det dags att bege sig till Tjärnös egna skridskodamm. Säg till på facebook så ses vi där!

Varje höst träffas vi för att röja vass i dammen så att vi sedan kan åka skridskor!

Påskcafé 12 april 2020

På påskdagen ordnar vi våffelcafé i församlingshemmets lokaler. Lokala förmågor ställer ut foton, målningar och hantverk. Hembygdsföreningen kommer förhoppningsvis också att medverka.
Tomten i Skogen

December 2020
Ta med barnen och träffa tomten i skogen! En gemensam promenad i skymningen som avslutas med korvgrillning över öppen eld.

Samling kl. 16 vid Tjärnö skola.

Ta med lykta och önskelista!

Brännboll 13 juni 2020 kl 17, Svallhagen

Ta med det du vill äta till Svallis så spelar vi lite brännboll äter gott. Är vädret med oss blir det en underbar kväll på stranden!
Strandstädning söndag

3 maj 2020

På nordiska kusträddardagen städar vi tillsammans någon sträcka som behöver det!


https://www.hsr.se/kalendarium/nordiska-kustraddardagen-2020

Höstaktivitet november 2020
2019 ordnade vi en filmkväll i november. Fredrik Lange, filmproducent och styrelsemedlem, visade film, med räkmiddag efteråt.

Andra evenemang vi vill tipsa om!
Samhällsföreningen har inte finger med i allt som händer på öarna, men vi sprider gärna allt värt att veta om saker som händer!

Midsommarfirande på Bofors Camping
Håll koll på www.boforscamping.com
och följ Bofors Camping på Facebook.

Lovéncentrets sommaraktiviteter
Mer information finner du på

https://mi.gu.se/tjarno-marina-laboratorium/skola-och-allmanhet


Sommarkonserter i Tjärnö Kyrka
Se konsertprogram på www.svenskakyrkan.se/stromstad

Sommarkonserter på Saltögården
Mer information finner du på www.saltogarden.se

Hembygdsföreningens sommarloppis
Mer information hittar du på http://www.stromstadsmuseum.com/foereningar/82-tjaernoe-hembygdsfoerening

Tjärnö samhällsförening

Du kommer i kontakt med samhällsföreningen via e-post:


info(at)tjarnosamhallsforening.nu


Har du frågor eller idéer du tror samhällsföreningen kan hjälpa dig förverkliga, kontakta oss!

Bli medlem!


Du är varmt välkommen med din medlemsanmälan till Tjärnö Samhällsförening.


Medlemsavgiften är 50:-/år per person (Plusgiro 61 08 47-6).


Företag och organisationer har möjlighet till medlemskap för 300:- för en 3 års-period.


Skicka din medlemsregistrering till info(at)tjarnosamhallsforening.nu

© Copyright. All Rights Reserved.